ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικά στοιχεία του έργου ως προς το φυσικό αντικείμενο και τις επιπτώσεις.

Αναμενομενα Αποτελεσματα

 1. Aνάπτυξη της διαδραστικής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τα φαρμακευτικά φυτά. Η βάση αυτή θα παρέχει μέσω ανασκόπησης επιστημονικών δεδομένων από κλινικές και πειραματικές μελέτες πληροφορίες σχετικές με τη χρησιμότητα ή μη συγκεκριμένου βοτάνου στη θεραπευτική νοσημάτων.
 2. Στο πλαίσιο της προκλινικής μελέτης αναμένεται να αναδειχθούν τα εκχυλίσματα βοτάνων ή το κοκτέιλ των εκχυλισμάτων, που θα έχει τη μεγαλύτερη νευροπροστατευτική δράση σε νευρικά κυτταρικά μοντέλα (in vitro), που στη συνέχεια θα δοκιμαστούν σε ζωικό μοντέλο της νόσου Alzheimer’s (in vivo).
 3. Η in vitro και in vivo προκλινική μελέτη θα αναδείξει το εκχύλισμα βοτάνου ή το κοκτέιλ εκχυλισμάτων βοτάνων, που θα χορηγηθεί κατά την κλινική μελέτη σε ασθενείς με Ήπια Νοητική Διαταραχή και νόσο Alzheimer’s.
 4. Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης αναμένεται να δείξουν σε ασθενείς με Ήπια Νοητική Διαταραχή και νόσο Alzheimer’s, που θα λάβουν τον συνδυασμό βοτάνων
   α) την πιθανή βελτίωση των νοητικών λειτουργιών τους (μνήμη, λόγος, προσανατολισμός κλπ) και
   β) την πιθανή επιβράδυνση στην εξέλιξη της νόσου, σε σχέση με ασθενείς που χρησιμοποιούν άλλο εγκεκριμένο για την νόσο φάρμακο ή δεν λαμβάνουν κανένα φάρμακο.
 5. Με βάση τα αποτελέσματα της προκλινικής και κλινικής μελέτης θα αναπτυχθεί από την Φαρμακευτική Εταιρία HELP ένα φυτικό φάρμακο, που θα περιέχει το εκχύλισμα βοτάνου ή τον συνδυασμό των εκχυλισμάτων βοτάνων με το καλύτερο προφίλ δράσης στα πειραματικά μοντέλα και τους ασθενείς με Ήπια Νοητική Διαταραχή ή νόσο Alzheimer’s.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.