ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΟΥ ΔΔΒΔ-ΠΚΜ

Δημιουργία διαδραστικής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τα φαρμακευτικά φυτά - Προκλινική και κλινική διερεύνηση της πιθανής ευεργετικής επίδρασης βοτάνων στην Ήπια Νοητική Διαταραχή και τη νόσο Alzheimer's

Περιγραφη Εργου

Το ενδιαφέρον πολλών ερευνητικών κέντρων στρέφεται και πάλι στα φαρμακευτικά φυτά, αναζητώντας νέα μόρια ή και εκχυλίσματα βοτάνων με θεραπευτικές εφαρμογές σε νοσήματα, για τα οποία η παραδοσιακή θεραπευτική προσέγγιση με συμβατικά φάρμακα δεν είναι πολύ αποτελεσματική ή ενέχει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Η καλλιέργεια βοτάνων επομένως, θα μπορούσε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της Ηπείρου.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι σε αυτή την προσπάθεια θα συνεισέφερε τα μέγιστα η δημιουργία μιας διαδραστικής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τα φαρμακευτικά φυτά, που μέσω διασύνδεσης με άλλες ηλεκτρονικές βάσεις, θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών σε κάθε ενδιαφερόμενο. Παράλληλα, στα πλαίσια προκλινικής και κλινικής μελέτης θα διερευνηθεί η πιθανή νευροπροστατευτική δράση εκχυλισμάτων βοτάνων, που φύονται στην Ήπειρο, σε νευρικά κύτταρα, στη συνέχεια σε ζωικά μοντέλα νόσου Alzheimer’s και σε επόμενο βήμα σε ασθενείς με την νόσο. Στόχος είναι να αναδειχθεί το βότανο ή το κοκτέιλ βοτάνων, που θα μπορούσε να αναπτυχθεί ως φυτικό φάρμακο και να χορηγηθεί σε ασθενείς για την βελτίωση των νοητικών λειτουργιών τους, επιβραδύνοντας ταυτόχρονα την νευροεκφυλιστική διαδικασία. Τα μέχρι τώρα ευρήματα αλλά και τα αναμενόμενα πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν τη βάση για τον σχεδιασμό της περαιτέρω ανάπτυξης της Εταιρίας NEURON ENERGY SOLUTIONS αλλά και της Φαρμακευτικής Εταιρίας HELP.

Η πολυεπίπεδη προτεινόμενη μελέτη θα συντελέσει στην εμπέδωση της εύρυθμης συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών επιστημονικών ομάδων, βασικών και κλινικών επιστημόνων με δυναμικές επιχειρηματικές ομάδες και θα δημιουργήσει την βάση για περαιτέρω ωρίμανση και εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.